Politica de returnare | Insaro

 • Returul produselor achizitionate online prin intermediul site-ului www.insaro.ro se supun Ordonantei nr 34/2014 ce vine pe fondul unor modificări la nivelul UE și abrogă vechea ordonanță 130/2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, cu modificarile si completarile ulterioare. Si a Ordonanta de Urgenta nr. 34 din 04/06/2014. Detalii si informatii gasiti in cele ce urmeaza.
 • Pentru returnarea produselor achizitionate de la Magazinul nostru fizic de la adresa Costache Marinescu, nr. 1, sector 1, Bucuresti va rugam sa cititi informatiile ce urmeaza.

1. Organizatorul
S.C. INSARO ENERGY S.R.L, ( numit in cele ce urmeaza “Organizatorul” ) cu sediul in Bucuresti, Str. Blanari, nr.18 E, sector 3, Bucuresti, avand punct de lucru in strada Costache Marinescu, nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod unic de inregistrare RO22145428, numar de inregistrare la Registrul Comertului J40/13921/2007 , fax: 021/311.14.22

2. Obiectul Regulamentului
Obiectul regulamentului il constituie stabilirea conditiilor in care clientii, pot returna produse achizitionate de la Magazinul sau Site-urile Insaro. Produsele defecte nu fac obiectul prezentului regulament.

3. Conditii de retur
In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse identice, un singur produs desigilat se accepta ca retur, restul cantitatii trebuie sa fie sigilata.
Produsele returnate trebuie sa fie functionale, in parametrii normali si sa fie insotite de certificatul de garantie in original, documentul fiscal de achizitie, in original.
Produsele returnate nu trebuie sa aiba urme de folosinta, uzura, matuire, deteriorari mecanice si trebuie sa aiba ambalajul original;
Produsele care se doresc a fi returnate nu trebuie sa fi suferit nici un fel de interventie in service.
Produsele care nu se afla in ambalajul original, sau fara accesoriile originale nu sunt acceptate la retur.
Lipsa sau deteriorarea etichetelor, marcajelor, de pe produse sau ambalaje atrag refuzul de returnare al produselor.
Prin solicitarea returului, clientul declara ca a luat la cunostinta conditiile prezentului regulament si este de acord in totalitate.
Se accepta maxim returul a 3 (trei) produse in cursul unui an calendaristic, pentru fiecare client.
Prezentul regulament se regaseste afisat in magazin si publicat pe site-ul www.insaro.ro
ORGANIZATORUL isi rezerva dreptul de a aduce modificari / completari prezentului Regulament fara a avea obligatia de a notifica / informa in prealabil tertele persoane. Modificarile / completarile isi vor produce efectul de la data publicarii / afisarii lor.

Produsele trebuie sa fi fost achizitionate de clienti persoane fizice, din magazin sau online, si sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a.  au fost cumparate intr-un intervalul anterior datei de depunere a Cererii de Retur nu mai mare de 14 zile
b.  se incadreaza in conditiile mentionate in continuare:
c.  nu fac parte din lista de produse si servicii nereturnabile

Produse care se pot returna doar sigilate

 • Consumabile - sub forma lichida sau pulberi

In plus nu se vor accepta la returnare produsele care reprezinta o comanda speciala (a clientului).

Produsele desigilate se pot returna in urmatoarele conditii :

 • Nu fac parte din categoria de produse care se pot returna doar sigilate – enumerate la pct. 1 de mai sus;
 • Au ambalajul original complet si nedeteriorat ;
 • Nu au fost folosite, au accesoriile si consumabilele complete si sigilate;

Produse nereturnabile:

 • Produse achizitionate cu discount din cauza unor defecte estetice,
 • Produse vandute la preturi speciale,
 • Serviciile de service, punere in functiune,
 • Software descarcat online,
 • Produsele  pentru care clientul solicita proba in magazin.

Produsul se trimite obligatoriu nefolosit si in ambalajul original fara ca acest ambalaj sa fi rupt sau deteriorat in nici un fel.

Produsul trebuie sa nu fie deteriorat, zgariat, spart, mototolit, decolorat, atins de orice substanta, cu pete sau urme de folosire. In situatia incare produsul sau ambalajul prezinta urme de genul celor de mai sus ne rezervam dreptul de a nu accepta returul.

4. Locul – exclusiv pentru produsele achizitionate din magazin
Produsul / produsele pot fi returnate exclusiv in magazinul, in urma aprobarii cererii de retur si personal, clientului care a achizitionat produsul / produsele in baza unui act de identitate.

5. Mecanismul de desfasurare
Clientii care doresc sa returneze produsele achizitionate din magazin sau de pe www.insaro.ro trebuie sa faca o cerere de retur catre compania Insaro Energy, in termen de cel mult 14 zile calendaristice de la emiterea documentului de cumparare.
In cazul achizitiei din magazin cererea de retur se va face direct la magazin.
In cazul achizitiei din mediul online cererea de retur se va face prin completarea formularului de pe pagina de contact http://www.insaro.ro/contact
Returul in 14 zile nu aduce limitare drepturilor consumatorilor care achizitioneaza produse online,  in conformitate cu legislatia in vigoare.

Dupa verificarea documentelor de achizitie, produsul va fi preluat in vederea evaluarii indeplinirii conditiilor de retur, de catre magazin sau prin intermediul curierului desemnat de S.C. Insaro Energy S.R.L., in cazul produselor achizitionate online, contra-cost. In cazul in care clientul nu asigura transportul la magazin al produsului care face obiectul cererii de retur, atunci aceasta se va face de catre S.C. Insaro Energy S.R.L., costul fiind suportat de client.

Aprobarea returului pentru toate produsele sigilate si desigilate nefolosite si cu ambalajul original, se va face direct in magazin de unde a avut loc achizitia offline, sau online de catre directorul de magazin.

Acceptare returului pentru alte produse decat cele sigilate mentionate anterior se va putea face doar dupa verificarea si confirmarea indeplinirii conditiilor de retur in magazin, Organizatorul rezervandu-si dreptul sa decida asupra acceptarii returului pentru alte produse decat cele sigilate mentionate anterior.

In urma verificarii starii produsului , daca se constata ca nu indeplineste conditiile pentru retur Magazinul va informa direct Clientul.  Produsul va fi returnat prin curier, cu plata la destinatie. In acest caz clientul va suporta costul transportului de retur, conform declaratiei date la momentul predarii produsului pentru constatare.
In cazul cererilor de retur online, clientul este obligat sa trimita produsul prin curier in termenul - de 5 zile lucratoare, de la formularea cererii pe site. In cazul depasirii termenului, cererea se considera anulata.

6. Timpul
Rezolutia la cererea de retur va fi trimisa clientului, printr-un mijloc de comunicare agreat (telefonic, email, fax, etc), in maxim 14 zile calendaristice de la preluarea produsului de catre magazin sau curier. Termenul de returnare al banilor, pentru cererile aprobate, este de maxim 15 de zile lucratoare de la data aprobarii returului;

7.  Returnarea Contravalorii
In cazul in care clientul doreste achizitionarea altui produs din reteaua de magazine / online, de valoare egala sau mai mare decat valoarea produsului pentru care se solicita retur, returnarea se va face pe loc in magazin sau in maxim 2 zile lucratoare pentru produsele achizitionate online. Achitarea diferentei de valoare se va face direct in magazin sau online.
In cazul in care a fost aprobata cererea de retur si clientul doreste restituirea sumei de bani, suma va fi tranferata in contul indicat de catre client in cererea de retur, in termen de 15 de zile lucratoare de la aprobare, aceasta plata reprezentand contravaloarea produsului asa cum a fost ea inscrisa pe documentul fiscal ce probeaza achizitia.

8. Litigii
Orice disputa cu privire la interpretarea, executarea si efectele prezentului Regulament vor fi solutionate pe cale amiabila.
In cazul in care Partile nu ajung la o intelegere, litigiile vor fi supuse spre solutionare instantelor de judecata competente.

 • Returul produselor achizitionate online prin intermediul site-ului www.insaro.ro se supun Ordonantei nr 34/2014 ce vine pe fondul unor modificări la nivelul UE și abrogă vechea ordonanță 130/2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, cu modificarile si completarile ulterioare. Si a Ordonanta de Urgenta nr. 34 din 04/06/2014. Detalii si informatii gasiti in cele ce urmeaza.
 • Pentru returnarea produselor achizitionate de la Magazinul nostru fizic de la adresa Costache Marinescu, nr. 1, sector 1, Bucuresti va rugam sa cititi informatiile ce urmeaza.